PROFUL DE PRIM AJUTOR

Profu de prim ajutor este un proiect menit sa aduca in fata publicului situatii de urgenta cu care ne putem intalni in fiecare zi si fata de care trebuie sa reactionam astfel incat victimele sa aiba cele mai multe sanse de supravietuire.
Demonstratiile sunt facute de Marius Bucur, asistent medical principal, cu o experienta vasta in medicina de urgenta, atat in cazurile medicale cat si in cele de trauma. Formator acreditat de catre European Resuscitation Council prin Consiliul National de Resuscitare din Romania.

MĂSURI DE PRIM AJUTOR

FILM1 – EVALUARE SCENEI INCIDENTULUI SI A STARII DE CONSTIENTA A VICTIMEI
Evaluarea scenei incidentului are ca scop mentinerea in siguranta a salvatorului si a victimei prin identificarea materialelor periculoase ce ar putea pune in pericol atat salvatorul dar si victima.
 #Siguranta Salvatorului; #Evaluare; #Stare de constienta; #Salvator; #Victima; #112; #Urgenta ; #Incident; #Ajutor

FILM 2 – POZITIA LATERALA DE SIGURANTA
Pozitia laterala de siguranta se foloseste la victimele inconstiente dar care respira.
Este folosita pentru a mentine deschise caile aeriene ale victimei si de a incerca sa nu aspire continut gastric in caz ca aceasta varsa. Pana la sosirea unui echipaaj medical victima va fi reevaluata periodic (in fiecare minut) .
 #PLS; #Pozitia laterala de siguranta; #Victima; #Inconstienta; #Salvator; #Victima; #112; #Urgenta ; #Incident; #Ajutor;

FILM 3 – RESUSCITAREA CARDIO RESPIRATORIE
Daca o victima este inconstienta si nu respira semnifica ca este in STOP CARDIO-RESPIRATOR si trebuie incepute manevre de resuscitare cat mai curand.
Fiecare minut care trece si salvatorul NU face compresii toracice, scad sansele de supravietuire cu 10%, asadar dupa 5 minute victima are o sansa din doua sa moara.
 #Stop cardiac; #Supravietuire; #Resuscitare; #Compresii toracice; #Ventilatii eficiente; ; #Victima; #Inconstienta; #Salvator; #Victima; #112; #Urgenta ; #Incident; #Ajutor;

FILM 4 – MANEVRA HEIMLICH
 #Heimlich;

FILM 5 – PRIM AJUTOR IN CAZ DE ACCIDENT RUTIER
Orice victima a unui accident rutier va fi scoasa din masina si miscata doar in anumite situatii care sunt explicate in film
 #inconstient; #Accident rutier; #Victima; #Inconstienta; #Salvator; #Victima; #112; #Urgenta ; #Incident; #Ajutor

Call Now Button